Eko Living House - Производство и монтаж на едноетажни и многоетажни сглобяеми къщи за целогодишно обитаване.

Изолация за покрив или тавански помещения

Около 25% от загуби на топлина на един не-изолиран дом минава през покрива. Добрата новина е, че можете лесно да инсталирате покривна изолация

 

Има ли значение вида на покрива за възможностите ми за изолация?
Вашите възможности за изолация на покрива, зависи от вида на покрива, който имате. Наклонените покриви са по-ясни и има повече възможности за избор, докато плоски покриви и тези с капандури са повече от предизвикателство да се изолират.

 

Каква е разликата между топло и студено таванско помещение ?
Ако имате типична къща със скатен покрив, или имате апартамент на последния етаж в блок и над него има разположено таванско помещение, можете да изберете дали да имате топло или студено таванско помещение:
• Топлият таван е мястото, където се изолира непосредствено под покрива, което означава, че вашият таванско помещение ще бъде топло.
• A студено таванско помещение се получава, когато се изолира непосредствено над тавана на жилището, така че таванското помещение не получава топлина от дома.
Има набор от възможности, които съществуват за изолация на покрива, някои от които са сравнително евтини. Някои могат да се постигне по метода направи си сам, но други покривни изолация изискват специализирано оборудване и трябва да се извършва от професионалист. Субсидии за енергийна ефективност в момента са на разположение при спазване на съответните изисквания.
Топлите покривни решения обикновено са по-скъпи, но те могат да осигурят по-високо ниво на задържане на топлината. Също така, можете по-лесно да използвате таванското помещение за съхранение на чувствителни към температурата вещи, докато при "студеният покрив" може да получи много горещо през лятото.

 

Какъв тип таванска изолация е най-лесно да се инсталира?
Най-простата и най-евтина таванска изолация е във варианта на студено таванско помещение. Това включва изолационни материали между и над дървените греди непосредствено над тавана на вашия последен етаж. Това дава възможност да го реализирате като проект направи си сам.

 

Как работи системата топъл покрив?
За топъл покрив ще трябва да поставите изолация в равнината на наклона на покрива, тоест, непосредствено под ската на покрива. Това ще помогне да се избегне прекалено нагорещяване през лятото или студено през зимата, и ще доведе до намаляване на топлинните загуби от вашия покрив. Ако приемем, че вие не разполагате с място в покрива, и това е просто един "таван", тогава трябва да се прилагат също така всички мерки за изолация на "студен покрив" описани по-
Един важен момент, който трябва да се запомни във варианта топъл покрив е необходимостта от вентилация непосредствено под керемидите. Това е необходимо, за да се предотврати кондензацията, или навлизането на вода в през или около фугите. Трябва да се създаде пространство за въздух, за да преминава успоредно на гредите и непосредствено под керемидите от едната страна на покрива (стрехите) до върха и надолу от другата страна, в противен случай покривната конструкция може да започне да гние.

 

Какви видове изолация може да се използват за топъл покрив ?
Материалите, използвани за изолация под покрива включват минерална вата, която се постави на място от дървени летви, прикрепени към и през гредите. Алтернативно решение е полистиренови плочи, които могат да бъдат монтирани, като предварително бъдат нарязани по размер. Друг вариант е EPS (експандиран полистирен).
Има едно изключение от правилото за вентилация, и това е, когато се прилага полиуретанова спрей пяна. Този метод е препоръчително да се използва когато все още покривът ни е „гол", без покривно покритие, тъй като пяната може да приложи физическо усилие и размести перемидите. Тези решения, основно трябва да са професионално инсталирани, но вече са и на разположение като направи си сам метод.

Какви изолационни решения са на разположение за плосък покрив?
Има три вида изолационни решение, ако имате плосък покрив:
• Топла „палуба" или топъл покрив се отнася до ситуация, в която "палубата" на покрива, която обикновено е направен от дърво, е под изолацията.
• Студена „палуба" или студен покрив е мястото, където изолацията е под покривната конструкция. Задължително една празнина ще трябва да бъде оставена за вентилация - защото това е "студена" зона и може да се образува конденз, който може да доведе до загниване. И в двата случая мембраната, обикновено под формата на черна хартия, ще бъдат най-горния слой, върху който можем да поставяме желаното покривно покритие.
• Обърнат покрив е мястото, където изолацията се слага върху водоустойчивата мембрана, която ефективно я предпазва от топлина и студ. С обърнат покрив, най-горния слой обикновено е чакъл или подобен.

В най-долния слой на тези решения - особено при варианта за студена палубата стои паро мембраната , която се използва за спиране на топлия въздух и провеждането на влага, която ще се кондензира някъде в покривната конструкция.
Изолацията на плоски покриви почти винаги изисква професионална помощ.

Подходящо време да се изолира един покрив е, когато изгражда или цялостно се подменя покривната конструкция, въпреки че в много случаи покрив, който е в добро състояние може да бъде дооборудван с изолация.

Вашата Оценка:
(4 гласа)

Технология

Намерете ни в:

ОФИС: гр. София, Бул. България 5

ОФИС: с.Чарган, ул. Житница №1, обл. Ямбол

Тел: 0898 526 356 или 0988 955 922

Електронна поща: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Фото Тур

show3show3show3show3show3show3

За Контакти

ОФИСИ:

гр. София, Бул. България 5

гр. с.Чарган, ул. Житница №1, обл. Ямбол

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Тел: 0988 955 922 или 0898 526 356

Брой Уникални Посещения: 310341