Вероятно повечето от Вас са наясно, или поне са гледали по филмите, че в САЩ преобладават сглобяемите къщи. Едва ли обаче, някой се е замислял защо е така. Затова в тази тема, искаме да засегнем основните причини, поради които американците предпочитат сглобяемите, пред монолитните сгради.

На първо място е високата енергийна ефективност на сглобяемите къщи. Елементите за една такава къща се произвеждат от материали, които осигуряват топло, шумо и хидроизолация на сградата. Това позволява, сметките за електричество за отопление да се намалят до няколко пъти, в сравнение с тези, които плащат хората, живеещи в монолитни сгради.

Естествено, когато избираме нещо, независимо дали е дом, или някакъв предмет, който да закупим, един от решаващите фактори за осъществяване на покупката е цената. И тъй като цената на сглобяемите къщи е доста по-ниска в сравнение с тази на една монолитна сграда, населението в САЩ предпочита сглобяемите сгради. Освен това, по своето качество, сглобяемите къщи силно се доближават до монолитните. Узаконяването на една сглобяема къща е същото, както на една монолитна сградаЗастраховането също се прави както това на къщи монолитно строителство.

Не на последно място, знаете че повечето щати на САЩ се намират в зона, с висока активност на торнада и урагани. Именно наличието на тези природни явления е една от причините, жителите на САЩ да предпочитат сглобяемите, пред монолитните къщи.

Помислете само, ако къщата Ви бъде отнесена от ураган, колко време ще отнеме построяването на нова монолитна сграда, и колко средства ще трябва да вложите в една такава инвестиция. Ако обаче предпочетете сглобяема къща, целият процес по строителството й ще отнеме много по-малко време, а освен това ще Ви излезе и по-евтино.

Предимствата на сглобяемите къщи, пред монолитните, са изключително много. Голяма част от хората обаче не знаят това, и гледат с недоверие на сглобяемите постройки. Поради посочените по-горе причини обаче, жителите на САЩ са преценили, че сглобяемата къща е по-добрият избор.

Енергийно ефективни, с високо качество, по-ниска цена и кратък срок за изпълнение, сглобяемите къщи набират все по-голяма популярност не само у нас, но и в световен мащаб. Хората в Америка отдавна са открили всички предимства на сглобяемите къщи, и за това ги предпочитат, пред монолитните сгради.